dimecres, 31 de juliol del 2013

The Adventures of a Runner

Allò que no s´ha de fer o com entrenar a l´estiu.

Molta gent m´ha preguntat sobre la meva capacitat de resistència, sobre les meves marques , res de l´altre món , sobre el perquè corro, què hi trobo, quin significat té , per què ho faig. Normalment les respostes o són divagacions intel.lectualoides o simplement " perquè m´agrada" Punt.
Una de les preguntes més freqüents , sobretots entre el runners més joves o els que s´inicien en aquest món, és com m´entreno , quin mètode faig servir, fas sèries ? a quin ritme entrenes? quans dies, fas tirades llarges , fartleks....... uf , només de pensar-hi ja em canso.
Això si , la veritat és que algun mètode faig servir, encara que sigui molt heterodox, rar , poc científic i gens recomenable.


Avui, he aplicat un tipus d´entrenament especial per l´estiu i, si voleu que us sigui sincer, gens recomenable. Barceloní com sóc , he sortit del meu Club , Club natació Sant Andreu, direcció a les platges de barcelona , el millor lloc per agafar una "pàjara" pròpia dels mundials de cotorres xerrameques escalfaclatells. Com podeu veure , l´objectiu en si ja no és apropiat, una calor de collons 31 graus, una humitat barcelonina eganxacalsotets, ni un núbol , les 11 del matí. Bé jo el mil homes disposat a fer 20 kms  acabant destrossat per la resta del dia.
Arribant al quatarià Hotel Vela ( no us enganyeu , és una mitja lluna) he vist el perquè avui havia sortit a còrrer,a aquella hora i en aquelles condicions: a 50 metres hi havia una noia amb bicicleta, una esquena espectacular, si només esquena, amb faldilles , res més. M´he dit , avui toca sèrie llarga. La noia semblava preparada per anar a la platja , amb una mica de sort es pararia a la Barceloneta o la Mar Bella.
Som´hi , jo darrera de la noia , a una distància prudencial, no para!!!, el seu ritme és fortet, la mare que l´ha parit; jo tossut com una mula , quina esquena!!!!, la mar Bella i no para , collons començo a fer figa , quina esquena !!! avui toca la se`rie del més , no arribaré  a casa , sencer, estem arribant al Forum i no para , , a quina patja deu anar , a Badalona , a Montgat , al Masnou, ........
Fer seèrie darrera una bicicleta , o una esquena o un bon .... sempre ha estar una manera fantàstica de fer un entrenament de velocitat, sèries llargues o destrossar-te les cames per la resta de la setmana.
Quan ha arribat a Sant Adrià , al Besòs, he renunciat a la bicicleta , a la sèrie , a l´esquena!!! i a la mare que l´ha parit. Això si la propera cursa, si em surt un temps brutal li donaré les gràcies ala bicicleta, a les meves cames i la l´esquena!!!!


Salut i kms




dijous, 25 de juliol del 2013

BOS KEUN

El misteri de la cervesa es podria resumir en aquesta ampolla etiquetada amb un conill que en comptes d´amagar-se fugir de l´humana presència se´l veu disfrutant d´una fantàstica copa d´un preuat beuratge.
Segurament, vosaltres amables lectors us preguntareu si parlaré de la cervesa , el tast ,les carecterístiques de la cervesa, el tipus de lúpul, de malta , amargor, origen de l´aigua. Doncs no, si voleu això ja ho trobareu a la xarxa i explicat per altrtes persones més expertes.
El misteri de la cervesa, de la bona cervesa, jo el podria resumir en Bos Keun. Ja fa anys , entrant a la Maison Belge, gran tenda de cervesa belga que em sembla que ha decaigut, anant a la recerca de les cerveses habituals i a la descoberta d´alguna desconeguda, se m va aparèixer una ampolla standard, amb el simpàtic dibuixet. Era els vols de Setmana Santa i havia arribat  una cervesa especial de Pascua, d´aquí el conill( prou xocolata dolenta, més cervesa de qualitat!). Com que l´origen de la cervesa era fiable , De Dolle, en vaig comprar tres. El dissabte a la nit, seguint el ritual, amb la copa adequada, preparant el nas, l´obridor, clac, fantàstica......
Aquesta cervesa ha aperegut i desaparegut, just aquest any la vaig tornar a trobar a la Vinacoteca de Sant Andreu, la cervesa continua sent misteriosa , cada any diferent, amb el conill que et somriu amb complicitat.
La millor web de crítica de cervesa al meu parer, Beer Advocate, la deixa de meravella. Aquí també hi trobareu tota la informació tècnica que si voleu us cal.
El misteri està en descobrir , difrutar, a no esperar , a la troballa, en la diferència, no triat i ser triat sense explicació, el misteri potser el podem trobar en la mirada del conill o en el fons de la copa un cop buidada.
Salut