dijous, 1 d’agost del 2013

Belgian Strong Pale Ale



A mida que he  anat llegint  i buscant informació sobre aquest estil de cerveses la confusió ha anat creixent; hi ha webs per les quals no existeix, d´altres que la defineixen clarament, acotant termes i marques. La conclusió és doble; la definició sembla que vingui de l´altra banda de l´atlàntic, d´EEUU, per engloval tot un grup de cerveses amb alguna cosa en comú. SEmbla que a bèlgica no es tendeixi per aquesta classifiació. Jo la trobo bona positiva i profitosa i fa que tot un grup de cerveses  una mica inclassificables tinguin un lloc comú i una identitat. Es veritat que dinms el món belga cada cervesa és un món i pròpia de ser definida amb un nom diferent a la resta. Potser és aquesta la gràcia de l´univers cervecer belga.
 Ale és igual a cervesa d´alta fermentació, a diferència de les Lagers, de baixa fermentació. Això depen de la temperatura  de fermentació i del fet de què la fermetació es produeix no al fons sinó en la superfície , a la part alta. Les Lager fermenten per sota els 12 graus , les Ales entre els 15 i 25 graus.
Sense ser una Straong Pale ale Orval en pot ser l´origen; si més no , és una bona , no boníssima introducció al món de les PaleAle Belgues i una cervesa meravellosa, plena de matisos, un món de sensacions que creix a mida que la copa baixa.

Les carecterístiques bàsiques de les Strong Pale Ale Belgues són, una proporció d´alcohol mitja alta, d´entre 7 i 12 graus,clara, color groc pàlid mig daurat, especiat , a vegades exegeradament, seca, menys hop, malta dolça, llebats saborosos, complexe, forta, potent , ondulant, fins hi tot debastadora.L´ús del sucre Candy i de les espècies secretes en fan da cada cervesa un espectacle que cal descobrir. Una cervesa que ha d´evolucionar amb els petits canvis de temperatura , que s´ha de pendre amb una bona copa tulipa o tipus conyac. El senyor Julius i els beeradvocate acoten una mica més els termes i la definició.
Duvel no pot faltar al meu rebost.

D´altres exemples que us recomanaria són Delirium Tremens, La Trappe, Pauwel Kwak, Malheur 10, St Freulin Gran Cru.


Amb tot jo recomano atentament tres cerveses de De Dolle, Arabier, Bos Keun i la brutal, incomparable , especial , indefinible ,exegeradament descompensada, amb mil i un gustos i olors, un monument inesperat, Stille Natch.
De Dolle Brouwers bvba - Stille Nacht
Salut!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada